
Rugbrød og franskbrød
hos Bageriet Ingeborg
rugbrød, surdej & kerner
Hos Bageriet Ingeborg ved vi, at rugbrødet er rigtig mange danskeres basisbrød, og derfor laver vi det i mange forskellige varianter – et til hver smag. Bare fordi brødet er hverdagskost, behøver smagen ikke være det. Vi bruger vores egen surdej og nøje udvalgte malt- og meltyper, så du får et rugbrød med den helt rigtige karakter, konsistens og smag.
Vi har brød med mange kerner, uden kerner, få kerner – ja, og endda rugbrød kun med kerner! Alle rugbrød laves på vores egen rigtige surdej, hvilket giver en saftig krumme, som ikke er klæg. Surdejen giver brødet en fantastisk smag, og holder brødet friskt og saftigt længere.
Vores holdning til et godt rugbrød er klart: Det skal være friskbagt og gerne med danske råvarer. Vi går op i håndværk baseret på gamle danske opskrifter, metoder og faglig stolthed – og det mener vi, at du kan smage.

Populære rugbrød
Vesterhavsrugbrødet er lavet med 50% kerner med en blanding af skårede rug, hele solsikkekerne, hørfrø og græskarkerner. Brødets mange kerner er hverken hårde eller gør brødet hårdt, men holder det derimod saftigt og blødt, så brødet også passer til mindre munde. Vores lækre læsørugbrød er lavet på vores gode surdej, som sammen med lokalt læsøsalt giver rugbrødet en fantastisk smag og krumme.
Stenalderrugbrødet er lavet uden vores surdej, mel og gær. Rugbrødet er derimod proppet med sunde frø og kerner. Kort sagt, er rugbrødet super sundt og nærende og giver dig en langvarig mæthedsfornemmelse.
Paillasse
Hos Bageriet Ingeborg laver vi, som de eneste på egnen, de kendte schweiziske Paillasse [pai-jas] brød. Det er lækre, sprødseje brød, som er indbegrebet af godt bagerhåndværk.
Opskriften er schweizisk og bliver udelukkende givet videre til bagerier, der kan stå inde for det høje kvalitetsniveau. Melet bliver specialleveret til de butikker med licens, og vi bager brødene ud fra den særlige opskrift og metode. Bageriet Ingeborg har eneret på at lave Paillasse i området.
Dejen indeholder ingen konserveringsmidler, sukker eller kunstige smagsstoffer og indeholder kun et minimum af gær. Til gengæld er dejen langtidshævet i 48 timer på køl og bagt i stenovne. Den lange hævning giver brødet den blødseje krumme og gode intense smag. Derfor har Paillasse den karakteristiske sprødseje skorpe, der holder fugten inde i brødets krumme.
Franskbrød
Hver dag bager vi flere forskellige og friskbagte franskbrød af de bedste råvarer. Hvad enten du skal bruge et velsmagende lyst franskbrød til morgen eller et lækkert groft til frokost kan du finde det hos os.
Vi har et stort udvalg af franskbrød, og vi hjælper dig gerne med at finde et nyt yndlingsbrød. Alle vores franskbrød er bagt efter egne opskrifter og selvfølge kun med de bedste ingredienser.